Nieuwsberichten‎ > ‎

Verslag tweede week jeugdinterclub

Geplaatst 5 mei 2014 13:47 door Bert Dhondt
Vorige week was een enorm drukke week voor onze competitiespelers. 1 mei wordt gebruikt als extra speeldag in de competitie, waardoor er maar liefst 14 ontmoetingen plaatsvonden. De balans was 50/50... 7 ploegen wisten hun ontmoeting te winnen. Sommige ploegen moesten zelfs tweemaal spelen deze week...

Take your time voor het volgende verslag...

M9/2:
Onze jongste meisjes trokken voor de eerste keer ten strijde in de competitie, tegen "De Vallei" uit Temse. Al snel bleek dat zij een maatje te sterk waren voor hun tegenstanders. Zowel Hanne als Mira wisten vlot hun enkelwedstrijd te winnen, en plaatsen met een goede dubbel ook de kers op de taart en de 3-0 cijfers op het scorebord. Dikke proficiat aan onze nieuwe lichting!

J9/2:
Onze kleinste (maar stoerste) binken, gingen voor de eerste keer op verplaatsing naar Lovendegem. Kapitein Gauthier was van de partij en won zijn wedstrijd met tweemaal 4-0. Ook Emiel wist heel vlot zijn enkelwedstrijd te winnen en verzekerde de winst. Zijn broer Leonard mocht dan nog dubbelen met Gauthier, maar deze verloren ze nog. Toch weer proficiat met de overwinning van de ploeg jongens!

J10/3:
Ook onze jongens 10 mochten voor de eerste keer aantreden op het thuisfront. Zij speelden tegen de jongens uit Oostakker, "De Krijte". Kapitein Gust was in de wolken met zijn eerste en verdiende overwinning van het interclubseizoen. Tweede man Rune had even een dipje na een heel vlotte start, maar met de steun van het publiek kon hij zich erover zetten en won uiteindelijk met vlotte cijfers. De overwinning was al zeker, maar Cédric en Robbe konden samen de overwinning nog mooier maken. Ze streden voor alles wat ze waard waren, maar verloren nipt in een hele sterke super T-break. Een dikke proficiat aan de ganse ploeg voor jullie inzet.

J12/3 A:
Sebastien en Nathan trokken naar onze buren in Merelbeke. Na de enkels was de stand in evenwicht. Bas kon zijn wedstrijd niet winnen, maar tweede man Nathan zetten de bordjes gelijk. De dubbel zou dus de eindoverwinning beslissen. Jammer genoeg verloren de jongens de super T-break met 10-7. We zijn nog steeds in de running jongens, dus volgende week zijn er nieuwe kansen!

J12/3 B:
Ook bij de J12 stond "De Vallei" uit Temse op het menu. Kapitein Stan en stuurman Stef mochten deze week op het thuisfront zoeken naar de overwinning. En of ze die vonden... Stan kon door goed benenspel en overzicht op het terrein al vrij snel zijn overwinning verzekeren. "Dat kan ik ook" dacht Stef, en gunde zijn tegenstander zelf geen spelletje (in vakjargon: hij stuurde hem naar huis met "ne vélo"). Ook in de dubbel bewezen ze dat ze beiden een enorme vooruitgang hebben gemaakt deze winter. Doe zo verder jongens!

J12/3 C:
De eerstejaars in de J12-reeks trokken naar Lokeren. Al snel bleek dat deze jongens een maatje te sterk waren in de enkelwedstrijden. Zowel Tibo als Govani verloren tegen de jongens van "De Reinaert". Kapitein Robbe speelde dubbel met Tibo en beiden probeerden samen nog hun wedstrijd te winnen. Jammer maar helaas, ondanks een sterk samenspel verloren ze ook deze wedstrijd heel nipt. Op naar de volgende ontmoeting!

J14/4 A:
Kapitein Arne en compagnon Arthur speelden voor het eerst thuis en voor het eerst samen in de interclub tegen tennis 2000. Altijd spannend om een nieuw duo op pad te sturen, maar uiteindelijk bleken ze een hele sterke start te nemen. Zowel Arne als Arthur wisten met heel goed tennis hun enkelwedstrijd te winnen. Het publiek werd echt wel verwend met mooie rally's en slim tennis. Samen bleken ze even sterk en zorgden voor een positieve eerste overwinning.

De jongens werd echter weinig rust gegund. Op zaterdag stond de volgende ontmoeting reeds gepland. Ook Mathias was als tweede man van de partij. De tegenstand in de Haagse tennishoek bleek echter van een ander niveau. Zowel kapitein Arne als Mathias verloren met zware cijfers en ook in de dubbel bleken de tegenstanders iets te sterk voor Arne en Arthur. Soms moet je je meerdere erkennen en met opgeheven hoofd een nederlaag ervaren. Volgende zaterdag gaan we er weer tegenaan boys! En kapitein... mss wel het mapje terug meebrengen de volgende keer ;) Zou best wel handig zijn, hehe.

J14/4 B:
Ook Elias en Brent mochten tweemaal aantreden in de voorbije week. Op donderdag ontvingen zij "De Reinaert" uit Lokeren. De ontmoeting verliep een beetje raar, aangezien onze jongens niet echt op volle capaciteit de wedstrijden aanvingen. Kapitein kende een matige start, maar vond plotseling nieuwe moed en dit zagen we duidelijk in zijn spel. De geleverde inzet en inspanningen resulteerden echter niet in een overwinning. Wel goed herpakt Elias, maar blijf positief en hou de fun erin! Tweede man Brent had een offday en miste wat vuur in zijn benen om de wedstrijd te doen keren. Resultaat was een zeker nederlaag na de enkels. In de dubbel zagen we dan weer de jongens op niveau tennissen. Hun mooie dubbel werd echter nipt verloren in de super T-break (10-7). Extra aanmoedigingen waren nodig om zaterdag weer de draad op te pikken.

En hoe ze deze oppikten! Vol moed en motivatie trokken ze op zaterdag naar "De Racso" in Destelbergen. Een klinkende naam in het circuit en steeds een geduchte tegenstander. Toch trokken ze hun stoute schoenen aan en keerden ze terug met een klinkende 3-0 overwinning. Fantastische manier om het dipje te overwinnen jongens!

M14/4
Onze vrolijkste (giechel)bende ontving Zomergem op onze terreinen, dus we wisten dat het een zware opdracht zou worden. Laura spaarde zich voor de dubbel en Leonie en Margaux smeten zich volop in de strijd. Hun inzet en fitte benen resulteerde in 2 superwedstrijden! Dat ze vriendinnen zijn, bleek zelf in hun uitslagen. Beiden verloren met 6/4-7/6, na hele sterke wedstrijden. Laura en Leonie deden er alles aan om toch die dubbel te winnen, maar helaas ging ook deze naar de tegenstanders. Volgende week nieuwe kansen leediets en vooral... blijven lachen eh :)))

M16/4:
Onze meisjes mochten deze week tweemaal aantreden en zo zat hun interclub er dan ook op. Raar maar waar, al hun ontmoetingen lagen in 1 week. Op donderdag konden ze hun plaats in de eindronde reeds verzilveren op tennis 2000, en dit deden ze ook!!! Een klinkende 3-0 overwinning brachten ze mee naar huis. Jana won vrij vlot haar wedstrijd. Emma had het iets moeilijker, maar knokte zich voorbij haar tegenstandster. Om nog extra glans aan hun plaats in de eindronde te geven, wonnen ze ook de dubbel, na een super T-break.

Op zaterdag kende de ontmoeting een gans ander verloop. Beide dames wonnen hun eerste set, waaronder Jana op een vrij overtuigende manier. Maar beiden lieten zich wat vangen aan de vastheid van hun tegenstanders en verloren dan ook hun wedstrijden in 3 sets. Ook de dubbel ging naar de tegenpartij. Dit ligt allemaal echter achter ons en de focus nu volop de eindronde girls!!!

Kortom, T.C. For Ever is nog steeds in de running met verschillende ploegen, voor een plaatsje in de eindrondes van Oost-Vlaanderen. Alvast een dikke proficiat aan M16 (Jana en Emma), met hun plaats in deze eindronde!!! Ook een dikke dankjewel aan alle ploegverantwoordelijken, ouders, grootouders en vele sympathisanten voor het vervoer, hun inzet, de motiverende invloed en de begeleiding van de kinderen. Wij zijn als club heel erg trots om onze jeugd en hun entourage aan het werk te zien!!!

Tot slot een enorme dankjewel aan al onze spelers. Het is fantastisch om week na week te horen hoe blij mensen zijn over jullie inzet, jullie houding en jullie vooruitgang van velen sinds de voorbije winter. Het doet enorm veel deugd om te horen dat jullie inzet meer en meer zijn vruchten begint af te werpen. 

En vergeet nooit, wij zijn "1 TEAM FOR EVER"

Ondergetekend,
een hele trotse jeugdvoorzitter 
 
Comments