Nieuwsberichten‎ > ‎

Verslag Jeugdinterclub: Week 4

Geplaatst 19 mei 2014 13:33 door Bert DhondtWederom een enorm drukke week voor onze competitiespelers. Tijd voor een verslag van de voorbije week...Woensdag 14 mei: Thuisploegen

J9/2:
Onze kleinste vrienden namen het op tegen 'T Lobbeke uit Maldegem. Een overwinning verzekerde hen van een plaats in de eindronde. Kapitein Gauthier moest het onderste uit de kan halen, maar verloor zijn wedstrijd na een T-break in iedere set. Tweede man Emiel wist vrij vlot de bordjes in evenwicht te brengen. De dubbel was voor de broertjes Demeestere. Emiel en Leonard wisten er een heuse thriller van te maken. De eerste set wonnen ze vrij vlot, maar bij de start van de tweede set had Emiel last van een moeilijk moment. Uiteindelijk wist hij zich te herpakken en gingen ze er samen volledig voor, maar ze verloren de twee set in een T-break. Die ambetant super T-break moest dus een beslissing brengen en.... die draaide minder goed uit voor ons. Ze deden er alles aan om hem te winnen, maar ze verloren met 10-7. Volgende week is er nog een kans jongens! Ga ervoor, maar weet dat we nu al heel trots zijn op jullie prestaties.

J12/3 A:
Om nog kans te maken moest de A-ploeg zeker winnen. Nathan en Stan kregen deze opdracht op hun bord en begonnen met gemak hun tegenstanders van De Krijte"op te eten". Vrij vlot wonnen ze de enkele, alsook de dubbel. Dikke proficiat jongens voor TOPwedstrijden met een TOPmentaliteit. Heel erg fier om jullie trainer te mogen zijn! Er is nog een waterkans om door te gaan, al hebben we het met deze ploeg niet volledig meer in de hand. We zien wel... Focus op de volgende ontmoeting!

J12/3 C:
Kapitein Robbe en co waren verplicht om te winnen om nog enige kans te maken om door te gaan. De opdracht tegen 'T Lobbeke was duidelijk, dus begonnen ze eraan met volle moed. de captain gaf het goede voorbeeld en gunde zijn tegenstander maar enkele spelletjes. Tweede man Govani zorgde na een sterke match reeds voor de beslissing. De dubbel werd gespeeld door Govani en Tibo, maar werd nog verloren. Alles winnen is de boodschap jongens en dan is er nog een kans.

M12/3:
Onze meisjes waren op goede weg, dus bleven in de running voor een ticket voor de eindronde. Kapitein Runa had een moeilijke start na een pijnlijke val op de knie. Na de nodige peptalk kon ze echter doorbijten en won ze nog haar enkel. Op die tanden bijten is dus de boodschap en dan kan je veel hoor! Laura nam de nummer 2 van "De Racso" voor haar rekening en wist ook die te verslaan. De dubbel werd nog gespeeld door Fauve en Larissa, die jammer genoeg nog verloren. Toch als team weer een sterke prestatie dames. Blijven doorgaan, want we hebben zeker nog een overwinning nodig! Jullie zijn op de goede weg!!!

Woensdag 14 mei: Uitploegen

M9/2:
Onze jongste dametjes trokken naar Gent, die toch wel steeds garant staat voor een sterke jeugd. Zowel Hanne als Mira hadden daar echter blijkbaar weinig last van en wonnen vlot hun enkelwedstrijden. Als kers op de taart gooiden ze er nog een overwinning van de dubbel bovenop! Toppie dametjes en doe zo verder!

J10/3:
Onze groep jongens 10 trok naar het verre "T.C. Beckhand". Al van in de opwarming bleek dat de tegenstanders van een hoger niveau waren. Zowel Cédric als Gust konden in hun enkelspel slechts 1 spelletje pakken. ook in de dubbel was dat hetzelfde scenario voor Rune en Robbe. Kop op jongens, want woensdag krijgen jullie een nieuwe kans.

J12/3 B:
Deze ploeg gaat al zeker door naar de eindronde, dus speelden ze een stukje voor persoonlijk succes, maar een overwinning houdt natuurlijk de moraal hoog. Na inschatting van de tegenstanders plaatsen we Stef op 1 en Stan op de 2de plaats. Stef wist vlot te winnen, dus was het aan Sébastien om ook zijn enkelwedstrijd te winnen. Na een hele lange wedstrijd won hij uiteindelijk met 6-0 in de derde set. De jongens hadden de smaak te pakken en wonnen ook de dubbel. Dikke proficiat jongens! Echt wel verdiend!!!

Zaterdag 17 mei: Thuisploegen

M14/4:
Onze giecheldames moesten winnen om te kunnen doorgaan. Via loting werden de posities bepaald en met volle moed trokken ze ten strijde, voor deze moeilijke opdracht tegen Moerbeke. Laura stond als kapitein op de eerste plaats en verloor haar wedstrijd na een spannende driesetter. Margaux probeerde er alles aan te doen, maar helaas verloor ook zijn haar enkelwedstrijd. Voor de eer streden Laura en Leonie nog voor de dubbel en dat puntje haalden ze toch nog binnen. Jammer genoeg net niet meisjes, maar toch een enorm dikke proficiat voor jullie inzet, motivatie en fun op het terrein. Jullie zijn een levende reclame voor de tennissport!

J14/4 B:
Hier ook hetzelfde verhaal. Winnen = eindronde. Brent en Elias wist wat hen te doen stond. Ze verdienden de eindronde, maar moesten ze pakken voor elkaar, want in deze fase worden er geen cadeaus meer uitgedeeld. Kapitein Elias overdonderde zijn tegenstander en gunde hem geen spel. Met de "vélo" naar huis dus. Het was dus aan Brent om de overwinning reeds te verzilveren na de enkels. Jammer genoeg verloor hij in drie sets tegen de tegenstander uit Evergem. De dubbel moest dus de beslissing brengen en... TSJAKKAAAAA. Met 6/3 en 6/2 behaalden de boys hun ticket voor de eindronde. Echt verdiend jongens en nu opladen om het avontuur verder te zetten. Topprestatie!  

Zaterdag 17 mei: Uitploegen

J14/4 A:
De A-ploeg trok naar de kunstgrasterreinen op De Pinte. Kapitein Arne ging op zoek naar zijn volgende overwinning, maar vond deze jammer genoeg niet, ondanks een goede wedstrijd met een positieve ingesteldheid. Mathias kon na een spannende tweede set de bordjes echter in evenwicht brengen. Mathias en Arthur konden zorgen voor een overwinning, maar ze slaagden hier echter niet in. Ook voor hen eindigt het avontuur in de voorrondes. Bedankt voor de inzet jongens, en blijf telkens 100% gaan, maar nu vooral blik vooruit op de komende examens. Veel succes!!!

J14/3:
Onze boys in de hoogste reeks waren nog steeds op zoek naar een overwinning. In het verre Hof ter Burst was de volgende kans. Benoit stond deze week op 1 en maakte er een topwedstrijd van. Hij verloor echter jammer genoeg 1 set, maar het eerste doel van zijn avontuur in de 14-jarigenreeks (set winnen) was een feit. Dus goed bezig! Darren stond deze week op 2 en had een zware opdracht tegen zijn tegenstander. Na een spannende driesetter haalde hij echter zijn eerste overwinning na winst in de T-break van de derde set. De dubbel winnen kon dus een eerste ploegoverwinning betekenen... Na een TOPdubbel verloren ze die jammer genoeg met 10/4 in de super T-break. Toch al een stap dichter bij de overwinning jongens. Superfier op jullie en onthoud vooral ons doel... ervaring opdoen en pieken op de tornooien! Let's go for it!!!


Na 4 weken interclub zijn er dus al 3 ploegen 100% zeker van de eindronde: M16, J12/3 B en J14/4 B. Dikke proficiat aan jullie, maar ook aan alle anderen bij wie het avontuur er reeds op zit. Blijven werken en jullie zijn klaar voor het zomerseizoen. Nog veel succes aan de ploegen die hun ticket nog kunnen verdienen, dat zijn er nog mogelijk 4. Let's go for it!!!

Comments