Nieuwsberichten‎ > ‎

Verslag Jeugdinterclub week 3

Geplaatst 3 mei 2016 14:35 door Bert Dhondt

Deze week speelden 11 jeugdploegen

WINST: 2 ploegen

VERLIES: 9 ploegen


Woensdag 27/04/2016

J U12/3B:

Gauthier en Maurice moesten uitwijken naar onze buren van GTC om daar hun matchen af te ronden. Na een goede start kon Gauthier echter het tempo moeilijker aan. De tegenstander had een stevige forehand en ondanks een goede inzet, kon Gauthier niet winnen. Bij Maurice leken er meer kansen in te zitten. De tegenstander ging vaak in de fout, maar Maurice slaagde er niet in om die extra bal binnen te spelen. Jammer genoeg werd ook de tweede enkel en ook de dubbel verloren.

U9:

Onze jongste spelertjes troffen hele sterke tegenstanders. Zowel Tibe als Clement slaagden er niet in om een spelletje te bemachtigen, ondanks een goede inzet en 2 mooie wedtsrijden met een goede ingesteldheid en op momenten heel sterke rally’s. Volgens Clement speelde zijn tegenstander zelf “veel te hard”. Dit wordt nog onderzocht door de verantwoordelijke van tennis Vlaanderen J.

De dubbel besloot voor Rueben en Simon dan ook geen eenvoudige opgave te worden en dit bleek ook uit op het scoreblad.

J U10

Emiel en Robbe trokken naar Ronse om daar onze clubkleuren te verdedigen. Deze week bleken meerdere tegenstanders te goed en dat bleek ook bij onze jongens U10. Zowel de enkelwedstrijden als de dubbelwedstrijden werden verloren.

J U12/3 C

Hetzelfde verhaal bleek bij deze ploeg. Zowel Mattiz als Ole kregen serieuze kleppers voorgeschoteld en hebben dan ook het onderspit moeten delven. Ook Gust wist als invaller samen met Ole slecht 1 spelletje te winnen. Kortom… volgende week weer een nieuwe kans!

 

Zaterdag 30/04

J U14/4 A

Stef, Nathan en Bas hebben er reeds een sterk parcours opzitten. Deze week kreeg Stef een imposante tegenstander voorgeschoteld. Groot, atletisch, maar… minder beweeglijk dan Stef. Hij vond vrij snel een antwoord op de enorme forehand van zijn tegenstander en ondanks wat concentratieverlies in de tweede set, kon hij deze ook winnen. Nathan had het iets eenvoudiger. De tegenstander was als invaller enkele jaren jonger en vormde geen bedreiging voor de ervaring van Nathan. Een “vlotte” 2-0 na de enkels.

De dubbel diende als kers op de taart, maar de tegenstanders wisten blijkbaar uit een ander vaatje te tappen. Nathan en Bas verloren deze na een spannende wedstrijd 7/6 – 6/4.

M U14/4

Onze meisjes ontvingen T.C. Racso, gekend om zijn sterke jeugd. Eva begon heel sterk aan de wedstrijd en won de eerste set vrij vlot met 6/2. De tweede set werd een heuse thriller, die gewonnen werd in T-break door Eva. Ondertussen had Larissa het moeilijk met het stabiele spel van haar tegenstandster. Ze werd constant in de verdediging geduwd en slaagde er niet in de bovenhand te nemen.

De dubbel moest de beslissing brengen. Eva en Larissa waren erop gebrand om de wedstrijd binnen te trekken en… ze slaagden hier jammer genoeg niet in. De uitslag (6/4 - 7/6) zegt voldoende! Goed geprobeerd meisjes!

M16/3

Onze giechelcrew ontvang de sympathieke meiskes van de Zilveren Klomp. Reeds om 8.30u begonnen ze eraan, met of zonder tegenzin van sommige thuisspeelsters (he Laura J). Ze begonnen er vroeg aan en de wedstrijden waren op sommige momenten van heel hoog niveau! Leonie speelde haar beste wedstrijd tegen een tegenstandster die reeds al heel wat wedstrijden speelde en reeds meerdere damestornooien won. Maar Leonie besloot haar met heerlijk rallywerk naar huis te sturen met een 6/3 en 6/4. Laura kan de beslissing reeds brengen, maar na een val in de loop van de eerste set raakte ze wat geblesseerd, wat het moeilijk maakte om 100% met gelijke wapens te strijden, al was de eerste set veelbelovend.

Leonie en Margaux streden samen voor de beslissende dubbel maar konden net niet de overwinning verzilveren.

J U14/3

Onze hoogste reeks in de 14-jarigen trok naar Zomergem, ook steeds een niet-te-onderschatten tegenstander. Benoit verloor de eerste setn met 7-5 maar won de tweede met 6/4. De derde was echter voor de tegenstander. Stan had ondertussen ook zijn handen vol, maar wist zijn enkelwedstrijd wel te winnen, weliswaar ook in 3 sets.

De resultaten van de enkelwedstrijden wezen op een mogelijk moeilijke dubbel en dit bleek ook? Heel nipt werd de wedstrijd verloren met 10-12 in de super T-break. Een uitslag waarvan iedere competitiespeler weet dat dit enorm balen is.

J U14/4 B

Robbe en Tibo trokken naar Zele. Robbe wist bijna nog de tweede set te pakken, maar jammer genoeg konden zowel hij als Tibo zijn enkel winnen. De jongens gaven alles in de dubbel, maar verloren ook deze in super T-break met 10-7.

J U16/3

Onze hoogste reeks bij de 16-jarigen trok naar het verre Beveren-Waas. Zowel Aron als Arne wonnen behoorlijk vlot hun enkelwedstrijd. De dubbel moesten ze opgeven omwille van een kleine kwetsuur van Aron. Laten we hopen dat dit tegen volgende week in orde is.

J U16/4 A

Onze jongens trokken naar de buren van de Witte Kaproenen. Uit het verleden is al gebleken dat we deze tegenstanders nooit mogen onderschatten. Kapitein Elias wist vrij vlot zijn enkelwedstrijd te winnen. Brent speelde tegen een tegenstander die vorige week in een andere reeks vrij vlot won van Arne. Brent bood echter heel sterk weerwerk, maar verloor toch in de derde set.

De dubbel ging echter naar de tegenstanders, na een super T-break van 10-5.

Comments