Nieuwsberichten‎ > ‎

Verslag Jeugdinterclub Week 2

Geplaatst 27 apr. 2016 14:09 door Bert Dhondt   [ 27 apr. 2016 14:10 bijgewerkt ]


Deze week speelden 12 jeugdploegen

WINST: 7 ploegen

VERLIES: 5 ploegen

 

WOENSDAG 20/04/2016

Jongens U10

Op woensdag kwamen onze J10 aan de bak. Emiel en Robbe kregen enkele hele sterke tegenstanders voorgeschoteld. Emiel kreeg als eerste man de kans niet om in zijn spel te komen door de druk van de tegenstander. Robbe had bijna de eerste set te pakken maar verloor deze in T-break. In de tweede set kon hij echter ook moeilijk aansluiting vinden, waardoor ook deze wedstrijd verloren werd.

Bij de dubbel begonnen de jongens met nieuwe moed. Maar na verlies van de eerste set in T-break was de veer wat gebroken en verloren de jongens met 0-3.

J U12/3 C

Mattiz en Ole namen het op tegen TC Eleven. Mattiz begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set na een heuse strijd. IN de tweede set liep het wat moeilijker en na heel wat spannende spelletjes verloor hij de set met 6/4. In de derde set besloot Mattiz om de match nog moeilijker te maken door een strijd met zichzelf te voeren. Twee tegen 1 is altijd moeilijk, wat ook bleek uit het verlies van de derde set. Ole had het wat moeilijker met de zware ballen van zijn tegenstander. Na heel wat weerwerk met lange rally’s moest hij echter het onderspit delven.

Voor de dubbel wouden de jongens zich nog eens extra opladen en dat bleek ook. Ondanks verlies van de eerste set met 6/4, vonden ze de energie om de tweede te winnen met 6/1. Een super T-break moest dus de beslissing brengen.  Jammer genoeg trokken de tegenstanders aan het langste eind.

J U12/3 A

De andere ploeg binnen deze leeftijdscategorie trok naar de buren van Den Bruel.  Gust en Cedric waren er op gebrand om de overwinning bij de buren binnen te trekken. Beiden slaagden erin om hun enkel te winnen. Als kers op de taart wonnen ze de dubbel ook nog.

M U10

Onze jongste meisjes trokken naar Ronse, maar keerden van een kale reis terug. De tegenstanders waren sterker dan ons en dat moeten we durven erkennen. Mette-Marit en Silke verloren de enkels en Mette-Marit en Noor konden ook in de dubbel het verschil niet maken.

ZATERDAG 23/04/2016

De zaterdag werd een heel drukke dag. Maar liefst 4 jeugdploegen speelden thuis. Uit noodzaak hebben we 1 ploeg naar Gavere gestuurd om ervoor te zorgen  dat ook in de namiddag de volwassen ploegen aan de bak konden.

J U14/3

Benoit en Stan trokken naar Gavere om te strijden tegen TC Eeklo. De eerste set werd door Benoit vlot gewonnen. In de tweede set begon de motor echter te sputteren, wat leidde tot een driesetter. Deze werd echter verloren met 6/3. Ook Stan had het niet makkelijk. Ook hij won de eerste set, maar verloor de tweede in T-break. De derde set kwam hij 4/2 voor, maar jammer genoeg keerde de tegenstander terug en won hij de wedstrijd.

Ook de dubbel kon niet gewonnen worden, wat resulteert in een zware 0-3, die eigenlijk de (in)spanning(en) niet vertaald.

J U14/4 B

 Kapitein Robbe had er zin in en gunde zijn tegenstander zelfs geen spelletje. Tibo besloot er wat langer over te doen. Ondanks verlies van de eerste set, knokte hij zich terug in de wedstrijd en won hij de tweede en derde set met 6/3. Beiden hadden er niet genoeg van en wonnen ook de dubbel.

J U16/3

Arne en Aron kregen de gekende buren van de Witte Kaproenen op bezoek, nooit een makkelijke ontmoeting. Na korte aanpassing won Aron als eerste man vrij snel zijn enkelwedstrijd. Bij kapitein Arne liep het minder vlot en hij kan de overwinning niet verzilveren.

De dubbel moest dus de beslissing brengen. Na heel wat mentale ups en downs wonnen de jongens na een vlotte eerste setwinst, maar een moeizamere tweede set.

J U16/4 B

Elias en Brent hadden TC Scheldedreef deze week als tegenstander. Brent leverde een mooie strijd, maar verloor jammer genoeg de derde set met 7/5. Elias kon de bordjes in evenwicht brengen en dat deed hij ook.

Ook hier besloot de dubbel alles. De spanning was te snijden en voelbaar tot in de kantine. Uiteindelijk was de ontlading groot door de winst in de super T-break met 10-8. Nu nog enkel werken aan de houding op het terrein en dan had de overwinning nog meer glans gehad.

J U14/4 A

Deze jongens trokken naar Latem. Stef won voor de tweede week op rij met 6/0 6/0. Ook Bas ging op zoek naar zijn eerste enkeloverwinning dit jaar en kwam heel dicht in de buurt. Na een close wedstrijd verloor hij echter.

Deze week was het aan Nathan om in de dubbel met Stef de overwinning binnen te halen. Samen slaagden ze er vrij vlot in de 1-2 overwinning te verzilveren.

J U16/4 B

Mathias en Gilles hadden vorige week reeds gewonnen en dit smaakte naar meer. Samen trokken ze naar Zaffelare, op zoek naar hun tweede overwinning. De bordjes stonden na de enkels in evenwicht. Mathias verloor zijn wedstrijd, maar Gilles kan als tweede man wel winnen.

Samen waren ze een klasse te sterk voor de tegenstanders en haalden samen hun tweede overwinning binnen.

M U14/4

Onze meisjes trokken naar Deinze, naar de Witte Kaproenen. Larissa verloor als eerste meisje haar wedstrijd, maar Eva kon ook deze week haar enkel winnen.

In de dubbel trokken Larissa en Runa aan het langste eind! Dit na een thriller die eindigde in een super T-break (10/7).

M U16/3

Onze oudste meisjes trokken in hun reeks naar Merelbeke. In de enkels bleken de tegenstanders te sterk voor Leonie en Laura.

Leonie en Margaux besloten hun huid duur te verkopen in de dubbel. Ze gaven alles, maar verloren jammer genoeg in super T-break.
Comments