Nieuwsberichten‎ > ‎

Verslag Jeugdinterclub Week 1

Geplaatst 17 apr. 2016 10:57 door Bert Dhondt   [ 17 apr. 2016 14:01 bijgewerkt ]

Deze week speelden 10 jeugdploegen

WINST: 6 ploegen

VERLIES: 4 ploegen


Woensdag 13 maart:

De J12- ploegen kregen de eer om als eersten de kleuren van de For Ever te verdedigen. Een overzicht…

J12/3 A: Gust, Rune en Maurice waren de eersten die thuis speelden vorige week. De weersomstandigheden waren vrij ok en de jongens hadden er zin in. Zowel Rune als Gust hadden wat moeite met de sterke tweeling van de tegenpartij. Beiden verloren de eerste set en hadden moeite om het spel van die jongens te doorbreken.

De tweede set vonden ze een antwoord en begonnen beide partijen stilletjesaan te keren. Zowel Rune als Gust maakten minder fouten en zo sloop er meer en meer twijfel en onzekerheid in het spel van de tegenpartij. Op die manier wisten beide jongens hun partij te winnen in drie sets na heel mooi en degelijk tennis. De partij was dus reeds beslist na de enkels.

Voor de dubbel werden Gust en Maurice opgesteld. Beide jongens boden heel goed weerwerk in de eerste set die ze nipt verloren met 6/4. In de tweede set stond er geen maat op de tegenstander.

Einduitslag: FOR EVER: 2 – ZILVERENKLOMP: 1

J12/3 B: Cedric en Gauthier trokken naar Merelbeke en verloren door de ontmoeting met 0-3

J12/3 C: Mattiz en Ole hadden de verste verplaatsing naar Hof Ter Burst. Enkel Mattiz wist zijn enkelpartij op een vlotte manier te winnen (6-0/6-1). De tegenpartij won uiteindelijk de ontmoeting met 2-1.

U9: onze 9-jarigen speelden ook reeds een weekje vroeger op vraag van de tegenpartij. Rueben, Lauran en Clement trokken naar Geraardsbergen voor hun wedstrijden tegen de Velina. De ene was al wat meer geconcentreerd dan de andere… Uiteindelijk moeten we erkennen dat de tegenstander sterker was. De ontmoeting mondde uiteindelijk uit in een 3-0 voor de thuisploeg.

 

Zaterdag 17 maart:

Heel wat tennis op zaterdag… Maar liefst 6 jeugdploegen traden aan…

J14/4 A: Stef, Nathan en Bas konden op terrein 5 hun ontmoeting afwerken en de focus was er. Stef stond na 50 min weer aan de kant en gunde zijn tegenstander geen spelletje. Ook Nathan won heel erg vlot zijn wedstrijd met hele mooie punten. Bas en Stef gingen voor de 3-0 overwinning en ze slaagden hier ook in!

J16/4 B: Mathias en Gilles wouden niet onderdoen voor de U14, maar hadden het minder makkelijk. Mathias had een tegenstander met hetzelfde spel en beide spelers kozen voor het betere rallywerk door het midden, waardoor de partij al snel heel wat tijd in beslag nam. Uiteindelijk won Mathias de eerste set in T-break, wat de veer wat brak bij de tegenpartij. De tweede set won hij dan ook wat vlotter.

Ook Gilles was op zoek naar zijn eerste overwinning dit jaar. De wedstrijd kende een wat gelijkaardig verloop als Mathias. Een moeizame winst van de eerste set leidde tot een vlottere winst van de tweede.

De dubbel deed er niet meer toe, maar werd ook vrij vlot gewonnen door onze jongens.

 M14/4: Eva, Larissa en Runa moesten door de weersomstandigheden uitwijken naar Gavere en besloten er daar een spannende partij van te maken. Na verlies in de eerste set won Larissa de tweede in een T-break. In de derde toonde de tegenstander zich wat te sterk.

De druk lag vervolgens bij Eva. Zij kon haar wedstrijd vrij vlot winnen en bracht de bordjes terug in evenwicht.

De dubbel moest dus een winnaar aanduiden en… dit werden wij! Na haar lange enkelwedstrijd besloot Larissa te rusten en Eva en Runa konden samen dubbelen. Met 6-1/6-3 cijfers wisten ze de overwinning binnen te halen.

J14/4 B: onze eerstejaars in deze reeks trokken naar de Gantoise. Zowel Robbe als Tibo speelde een driesetter. Robbe wist als eerste man te winnen en Tibo net niet, ondanks winst in de eerste set. Het zag er dus naar uit dat de dubbel geen eenvoudige opdracht zou worden. De eerste set werd verloren met 6/7 (2). De druk werd dus opgedreven,  maar de jongens konden toch de tweede set winnen met 6/4. De super T-break bracht de beslissing en De For Ever trok ook hier aan het langste eind!!! Winst dus voor onze eerstejaars 14-jarigen.

J16/4 B: Elias en Brent trokken naar Zele in de vroege uurtjes. Blijkbaar had Brent een vrij vlotte overwinning en kon Elias ook al snel de overwinning veilig stellen. Om de overwinning nog wat extra glans te geven, wonnen ze ook nog eens de dubbel.

M16/3: onze meest giechelende meisjesploeg trok naar Rupelmonde, maar had daar een heel moeilijke opdracht. Leonie had nog wat last van haar blessure en kon tegen een C30/3 geen overwicht halen. Ook Laura had het moeilijk met haar knie en haar tegenstander (C30/4). De tegenstanders bleken voor Leonie en Margaux ook te sterk. Soigneren die blessures meisjes en volgende week beter!
Comments