Nieuwsberichten‎ > ‎

Verslag eerste week jeugdinterclub

Geplaatst 27 apr. 2014 08:04 door Bert Dhondt

De eerste week jeugdinterclub is reeds gepasseerd en wat een balans voor onze club! Maar liefst 8 van de 9 ploegen die aantraden, wisten hun eerste ontmoeting te winnen! Een moment waar je als trainer niets anders dan trots op kan zijn!!! 

Dit vraagt om een overzicht...


Woensdag 23 april:

J9/2: Wegens afwezigheid van Gauthier was het aan de broertjes Emiel en Leonard om thuis de clubkleuren te verdedigen. Na een mooie wedstrijd verloor Emiel na een spannende tweede set, maar de kleine Leonard slaagde er vlot in om de score gelijk te trekken na de enkels, en dit tegen onze buren van "Den Bruel". Een spannende en mooie dubbel bracht de beslissing en T.c. For Ever trok deze keer aan het langste eind. Super van de boys!

J12/3 B: Kapitein Nathan maakte er een goede en korte wedstrijd van. Op een rustige en gecontroleerde manier kon hij vrij vlot zijn wedstrijd winnen bij ons op de club. Bij Stef leek het wat moeilijke in het begin, maar ook hij won overtuigend en verzekerde de ploeg zo ook van een zekere overwinning. Als kers op de taart wonnen ze echter ook nog hun dubbel tegen de "Haagse Tennishoek"! Sterke start jongens!

J12/3 C: Ondanks verlies in de eerste set, bleef kapitein Robbe strijden voor zijn overwinning. Met de aanmoediging van het ganse thuispubliek slaagde hij erin om in drie sets te winnen van zijn tegenstander van "T.C. Eeklo". Ondanks een zware achterstand in de eerste set slaagde tweede man Govani erin om de set naar zich toe te trekken. De tweede set slaagde hij hier niet in, maar in de derde ging hij uiteindelijk vlot over zijn tegenstander. Beiden speelden een enorm lange wedstrijd, maar er zou nog gedubbeld worden. Govanni en Tibo gingen de uitdaging aan, maar ondanks de voortdurende aanmoediging van hun kapitein, verloren zijn deze wedstrijd. De ploeg ging echter met de overwinning lopen, dus mooi teamwork boys!

J12/3 A: Stan en Bas trokken samen naar "Topspin Zele". Beide jongens wisten vrij vlot hun enkelwedstrijd te winnen. De dubbel leek iets moeilijker, maar na een spannende superT-break kwamen ze terug naar huis met een dikke overwinning! Fantastisch gedaan jongens!

M12/3: Onze meisjes vertrokken naar het verre Hamme om te strijden tegen "'t Broeksken" en strijden hebben ze gedaan! Pas heel laat keerden ze terug naar huis, maar met een deugddoende overwinning. Kapitein Runa won haar wedstrijd na een spannende T-break in de eerste set. Larissa verloor na een heel spannende wedstrijd in 3 sets. De dubbel moest dus de beslissing brengen en Runa slaagde erin om samen met Fauve deze beslissende wedstrijd tot in de late uurtjes te winnen. Ongelofelijk trots op jullie dames!

Zaterdag 26 april:

M16/4: Als enige thuisploeg op zaterdag konden Jana en Emma rekenen op heel wat supporters tegen "Dendertennis". Emma won als tweede vrouw eerst haar wedstrijd door rustig de rally te blijven aangaan met de tegenstander. Kapitein Jana won heel vlot de eerste set, waardoor de vooruitzichten er goed uitzagen. Twijfel sloop echter in het spel, waardoor ze uiteindelijk toch nog 3 sets nodig had om te winnen, ondanks een 5-1 achterstand in de laatste set! Ook de dubbel wisten ze vrij vlotjes te winnen. Naajs job leejdies!

M14/4: "Het giechelteam" trok naar De Pinte, op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen. Laura had weinig moeite met haar tegenstander en won vrij vlot haar wedstrijd. Kapitein Margaux had blijkbaar meer moeite met haar tegenstander, maar wist uiteindelijk wel haar enkel te winnen. De dametjes wilden echter met 3-0 winnen en Laure en Leonie gaven zich volledig voor de dubbel. Na een superT-break kregen ze wat ze zochten. Sterke prestatie meisjes!

J14/3: Onze jongens in de hogere reeks kwamen direct heel sterke tegenstanders tegen. Kapitein Darren kwam tegen een C30/3, die vermoedelijk behoorlijk wat uurtjes achter de tanden had. Een overwinning zat er niet in die dag. Tweede man Benoit kwam als 12-jarige tegen een sterke C30/4 en moest ook het onderspit delven. Ondanks de harde cijfers bleek de dubbel van hoog niveau en was deze aangenaam om naar te kijken. Blijven gaan jongens en geniet van elk leermoment in deze reeks!


Doe zo verder jongens en meisjes. Niet iedere week zullen we in deze prestatie slagen, maar we kunnen ons maar voor de volle 100% geven. Blijf verder werken en doe zo voort!!!

Een trots jeugdvoorzitter
Comments