Nieuwsberichten‎ > ‎

Tweede speeldag Interclub Volwassenen

Geplaatst 1 mei 2012 03:52 door Webmaster TC For Ever   [ 1 mei 2012 04:02 bijgewerkt ]
 

Afgelopen weekend is de tweede speeldag van de interclub 2012 voor volwassen afgewerkt.
3 teams wisten de wedstrijd te winnen, 5 verloren, en 3 speelden gelijk waarvan 2 met winst in de sets of spelletjes.

Op zaterdag maar liefst 6 wedstrijden, waarvan 3 op onze terreinen.

Onze D5 (team Veronique Van Wynsberghe) namen het thuis op tegen TC Nobel (uit Aalter). Het was voor onze dames,  die na de zeer geslaagde campagne van vorig jaar waarin ze de provinciale titel verworven (tegen ons andere D6 team) noodgedwongen een reeks hoger moesten spelen, de eerste ontmoeting in deze nieuwe campagne. Dat ze terecht een reeks hoger spelen wisten ze te onderstrepen met een 5-1 eindzege! Na de enkels was er al een 3-1 te noteren, en na de regenpauze zetten ze de puntjes op de i in de dubbels. Knap werk!

Ook onze D7 (team Nele Cooreman) mochten voor hun eerste ontmoeting aan de slag op de terreinen van TCFE tegen een sterke tegenstander uit Lovendegem. In 4 spannende enkelwedstrijden waarin onze dames niet kansloos waren moesten ze toch aan het kortste eind trekken, met een 0-4 stand tot gevolg.
Het werd uiteindelijk 5-1, maar er zat duidelijk meer in!

Laatste thuiswedstijd op zaterdag werd beslecht door onze H45-3 (team Michel Vandevoorde), ook wel de veteranen genoemd (vermoedelijk omdat ze nog allemaal hun legerdienst vervuld hebben), die het opnamen tegen Evergem. Evergem had de vorige wedstrijd vlot gewonnen met 5-1 tegen Oudenaarde, men was dus gewaarschuwd. In de eerste wedstrijd wist neo-veteraan Patrick Thienpont in een bloedstollende driesetter toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. De wedstrijden van Robert, Patrick VDB en Dr Boone werden uitgeregend en stopgezet. Bij Robert stond het op dat moment 1-1 in sets, Patrick VDB had nipt de eerste set verloren, en bij Chris was het 4-4 in de eerste set. De wedstrijden werden maandagavond om 17u terug aangevat, en na goed tennis van onze heren afgesloten met een 4-2 winst! Hiermee kroonden ze zichzelf tot 1 van de kandidaat eindwinnaars in deze voorronde.

TC Topspin (Zele) mocht zowel de D4 (team Emmy) ontvangen als de H35-4A (team Don Dirkos). In een evenwichtige partij met een 3-3 eindstand, wisten de dames toch het voordeel aan hun kant te hebben door meer sets te winnen, iets wat in de eindstand de doorslag kan geven.

De H35-4a moesten door een paar afwezigen wat goochelen met hun opstelling, maar bleken uiteindelijk toch tekort te komen tegen de heren van Topspin. Don Dirkos wist nochtans de eerste enkel op zijn naam te zetten, maar verder dan 5-1 kwamen ze niet.

Tenslotte trokken onze H35-2 (team Steven Van Thuyne) richting Dendermonde waar ze het opnamen tegen KAV Dendermonde Tennis. Dendermonde was net iets te sterk voor onze heren, met een 5-1 uitslag tot gevolg.

Ook op zondag 6 wedstrijden, en een heel druk programma af te werken op de terreinen van TCFE, waar 3 herenploegen aantraden en dus maar liefst 18 enkels en 9 dubbels af te werken waren. Na zware inspanningen van Eric en Edith werden 4 van de 5 terreinen speelklaar gekregen tegen 10u, waarvoor alweer de welgemeende dank van de aantredende teams!

De H2 (team Frederic Sodoyez) mochten voor hun eerste wedstrijd aantreden tegen Sportina (uit Erpe-Mere). De tegenstanders waren globaal gesproken net iets sterker, en alleen Nick Van Lierde en Alexander Bekaert wisten hun enkels in 2 sets te winnen. 2-4 dus, en nog alles mogelijk, ook al moesten alle dubbels gewonnen worden. Jammer genoeg draaide het anders uit, en een 3-6 einduitslag was dan ook niet onverdiend te noemen voor de bezoekers.

Ook de H6 teams werkten een thuiswedstrijd af.
H6 B (team Bart Hoet) nam het op tegen de buren uit Gavere. De thuisploeg kon geen beroep doen op zijn eerste man noch eerste vervanger. Met Fabian als eerste man en Stijn Hoet op 2 begonnen ze  goed en wisten ze een 2-0 voorsprong uit te bouwen, maar door nipt verlies in enkels  5 & 6 werd het uiteindelijk toch nog 3-3. Na beklijvende dubbels moesten onze jongens uiteindelijk aan het kortste eind trekken, met een 4-5 verlies tot gevolg. Met nog 1 ontmoeting voor de boeg betekent dit ook meteen dat het voor hen bij deze voorronde zal blijven dit jaar.

H6 A (team Danny Verschueren) ontving TC Chiwawa (uit Berlare). Het team van Chiwawa kwam vorig jaar uit bij de H6 voor Tenniscentrum Vogelenzang (Mere) en wist door te stoten tot de eindronde. Geen gemakkelijke opdracht dus voor onze H6 die net zoals de D5 door de goede prestaties van vorig jaar een reeks hoger spelen. Bovendien kon El Capitano door afwezigheid van Bjorn Vanhenis en Julio Torres niet rekenen op 2 basisspelers, wat de vooruitzichten niet rooskleuriger maakte. Good Old Dirk Vermeiren werd van stal gehaald, net als man in vorm Don Dirkos die zijn 6de jeugd blijkt te beleven. Good Old verloor nipt de eerste set in tiebreak, maar moest in de tweede set zijn meerdere erkennen tegen de jonge maar sterk spelende tegenstander. Maarten en Don Dirkos wisten na knap werktennis de zege thuis te houden, en Lieven moest maar nipt zijn meerdere erkennen in 3 sets. Sterke prestatie opnieuw van Polle, en ook Vincent wist zijn partij binnen te halen na een wedstrijd waar hij met momenten vooral tegen zichzelf aan het tennissen was. 4-2 dus na de enkels. Met onuitgegeven dubbels wisten onze mannen alweer de tegenstander te verschalken, met een mooie 6-3 overwinning tot gevolg, en meteen ook een eerste TCFE team met zekerheid geplaatst voor de eindronde! Proficiat!

Onze D30-3 (team Hilde Vanhove) zakten af naar Zottegem, dat zijn eerste wedstrijd met uitgesproken cijfers tegen Gavere had gewonnen. Eerste dame Hilde wist net zoals 2de dame Els haar match niet af te sluiten met een overwinning, iets waar zowel Mieke als Greta wel in slaagden. 2-2 dus na de enkels. In de dubbels wisten Hilde en Greta de zege op zak te steken, doch Els en Veronique moesten hun meerdere erkennen in de dames van Zottegem. Net zoals vorige week dus een gelijkspel voor onze dames en toch weer een punt, maar in de rangschikking worden ze op basis van het aantal gewonnen spelletjes net na Zottegem en na Vlaskia gezet moesten ze met hetzelfde aantal punten eindigen. Volgende week ontvangen onze D30-3 de dames van Gavere, en de opdracht is duidelijk: Winnen, en hopen dat de wedstrijd Vlaskia – Zottegem niet op een gelijkspel eindigt om zo toch de eindronde te bereiken. Als Vlaskia verliest zou zelfs 1 punt moeten volstaan. Succes alvast!!

De H7 (team Geert Vandenberg) mocht de verplaatsing naar Beveren-Waas maken om het daar op te nemen tegen de Beverse TC. De eerste 2 heren van de ontvangende ploeg bleken een maatje te groot, maar na overwinningen van Pieter, Gilles en Tom wisten onze H7 toch 2-3 voor te komen. De laatste enkel werd verloren, en bij een 3-3 stand dus nog alles mogelijk. De tegenstanders bleken in de dubbels een maat te sterk, wat leidde tot een 6-3 verlies van onze H7. Met nog 2 wedstrijden te gaan blijft echter alles nog mogelijk!

De H7 met 4 spelers (team Jessy Geenens) probeerde na hun droomstart van vorige week hetzelfde resultaat te behalen op de terreinen van TC 78 (te Hamme). De eerste man van TC 78 bleek te sterk voor Pascal, maar de 3 daaropvolgende wedstrijden werden knap gewonnen door Jan Laerte, Jan De Vos, en captain Jessy. De 1-3 stand liet dus het beste verhopen voor de dubbels, maar toch werden die na 2 tiebreaks uit handen gegeven. Onze jongens namen toch nog 1 punt mee uit Hamme, en hebben bovendien het voordeel dat ze bij een eventuele gelijke stand met 78 toch voor 78 geklasseerd worden op basis van 1 (jawel, 1!!) spel meer gewonnen in de onderlinge confrontatie. Volgende week mogen deze heren een weekje rusten, om dan nadien in de 2 daaropvolgende ontmoetingen een plaats in de eindronde af te dwingen. Wij wensen hen in ieder geval alle succes toe!  

Komend weekend spelen op zaterdag D4 en D6 thuis vanaf 12u, en H35-2 en H35-4B vanaf 14u.
Op zondag zijn dan weer de Dames 30 vanaf 14u te bewonderen, en de H7 vanaf 10u.
Het volledige speelschema kan u terug vinden onder het luik Interclub op deze site, of via de VTV-site.

Supporters: Be there!!!

Comments