Nieuwsberichten‎ > ‎

Tweede speeldag Eindronde Interclub Volwassenen

Geplaatst 5 jun. 2012 11:57 door Webmaster TC For Ever
 
Afgelopen weekend werd de 2de speeldag gespeeld in de eindronde Interclub Volwassenen.
 
Op zaterdag ontvingen onze H45-3 (team Michel) de bezoekers van TC Beckhand (Beveren-Waas).
Patrick Thienpont en Peter Ysebaert wisten beiden hun enkel te winnen, Chris Boone en Jan Laerte verloren. 2-2 na de enkels dus, maar de heren van Beckhand hadden behoorlijk wat meer spelletjes gewonnen dan onze heren. de opdracht was dus duidelijk: minstens 1 van de dubbels winnen in 2 sets, en in de andere dubbel minstens 1 set winnen.
Peter en Patrick Vanderbeken namen hun wedstrijd in handen en konden in een spannende, lange wedstrijd toch steeds de tegenstander voor blijven. In de andere dubbel (die gelijktijdig begonnen was) moesten Patrick Thienpont en Geert Vandenberg vrij snel de eerste set ondergaan, en kwamen ook in de 2de ste 2-5 achter.
De spelers (en supporters) werden wakker, wat zorgde voor een ware kentering: onze heren konden deze 2de set alsnog winnen met 7-5! In de supertiebreak die daar op volgde namen ze de maat van hun tegenstander, en haalden zo uit het niets toch nog deze dubbel binnen.
Ondertussen bleef de andere wedstrijd spannend, maar het was toch TCFE die aan het langste eind trok en de ontmoeting met 4-2 wist te winnen. Aanstaande zaterdag wordt de halve finale gespeeld, terug op TCFE, supporters zeker op post dus.
 
Onze Nationale H35 (team Nick) maakte de verplaatsing naar Aarlen voor de ontmoeting die de geschiedenisboeken zal ingaan als dé eerste ontmoeting van TCFE in de nationale reeksen!
Dat onze heren gemotiveerd waren sprak voor zichzelf.
Zowel Nic, Wim, Guy als Frederic wisten hun enkel binnen te halen, waardoor het meteen 0-4 stond, en de ontmoeting binnen was! In de dubbels zetten Nic-Frederic en Wim-Guy de puntjes op de i, en namen een knappe 0-6 zege mee naar huis. Zij ontvangen zaterdag op de terreinen van TCFE de heren van de Breese TC (inderdaad, Bree, gekend van ons Kimmeke).
 
Zondag een druk programma op TCFE met 3 ontmoetingen thuis, en bovendien speelde de regen behoorlijk voor stoorzender. Het regende ononderbroken tot 11u, en pas vanaf 11u30 konden de terreinen speelklaar worden gemaakt. Er bleef echter de ganse tijd een lichte motregen vallen, waardoor het aantal bespeelbare terreinen beperkt was.
 
De H7 (team Geert) beslisten om ruimte te maken voor de anderen en de verplaatsing naar Ronse te maken.
Het jeugdige team van Ronse bleek te sterk, zeker op de snelle indoor ondergrond, en onze heren verloren de enkels met 6-0. In de dubbels konden Jens-Tim en Gilles-Geert hun dubbel winnen, en daardoor eindigde de ontmoeting op 7-2. Einde dus voor de H7, die toch de halve finale bereikten en kunnen terugblikken op een mooie campagne. Proficiat!
 
Onze H6 (team Danny) ontvingen de heren van La Gantoise. Dat deze heren kunnen tennissen bewezen ze al in diverse tornooien eerder dit jaar. Maar liefst 3 van de 6 basisspelers konden al 1 of meerdere tornooien winnen.
Er werd beslist om niet uit te wijken, en rond 12u30 konden de eerste 2 wedstrijden aanvangen.
Bjorn won vlot, Maarten trof een zeer sterke tegenstander en moest de wet van de sterkste ondergaan.
Julio won vlot de eerste set, maar blesseerde zich in het begin van de 2de set. Als bij wonder kon hij toch die set met 7-5 naar zich toe halen, sterke prestatie op karakter! Lieven moest in een spannende wedstrijd toch de overwinning aan de (jonge maar goede) tegenstander laten, wat de stand op 2-2 bracht. In de vijfde wedstrijd kon Andy de eerste set halen met 7-5, maar verloor de 2de set met 3-6, en ten slotte een spannende 3de set met 4-6. Vincent had het in de eerste set moeilijk met de 6de man, maar vocht zich terug in een goede 2de set waar hij zelfs 2 setballen had. In de tiebreak speelde de (ook alweer jonge) tegenstander net iets sterker, wat de stand dus na de enkels op 2-4 brengt. De terreinen waren ondertussen niet meer bespeelbaar, en de dubbels zijn dan ook verschoven naar vrijdag 8/6.
 
De D30-3 (team Hilde) ontvingen de dames van 't Broeksken. Ook zij hadden last van de beperkte beschikbaarheid van de terreinen door de regen. Hilde won in 2 (lange) sets, Els verloor in 3 sets, en Annelies verloor nipt met 2 keer 6-4. 1-2 dus voor de bezoekers. In de vierde wedstrijd won Greta de eerste set, en staat in de 2de set 0-3 achter. De wedstrijd is stopgezet en wordt donderdag 7/6 verder gezet om 19u, gevolgd door de dubbels. Supporters opt post!!
 
Comments