Nieuwsberichten‎ > ‎

Nationale Interclub JV35 - Derde speeldag

Geplaatst 20 jun. 2012 10:53 door Frederic Sodoyez
Alweer een overwinning voor onze Nationale JV35!!!

Onze heren namen hun zakwoordenboekje N-F en F-N mee en zakten af naar de andere kant van de taalgrens om aldaar de strijders van Tennisland Rebecq hetzelfde lot te laten ondergaan als Napoleon in Waterloo.
 
Nick beet alweer de spits af, en wou revanche voor de 2 nederlagen van vorige week. Hij had zijn zilverpoets en propere vod mee en wist zijn blazoen op te poetsen, door een snelle en makkelijke overwinning tegen de plaatselijke toy-boy.
 
Aan zijn zijde was Wim gestart tegen de lokale Bruce Lee. Wim was onder de indruk van de lenigheid van zijn tegenstander, maar liet zich toch niet verder intimideren en pakte droogweg de eerste set met 6-4, tot grote frustratie van Bruce die de vuilbak onder handen nam. De tweede set binnenhalen was daarna een koud kunstje.
 
Guy was duidelijk afgeleid door de prachtige omgeving. Na 2 mooie overwinningen in eerdere ontmoetingen achtte hij de tijd rijp voor eens iets anders, en gaf met een groot hart de partij aan de tegenstander. Zo bleef het tenminste spannend, waarvoor dank Guy.
 
Frederic had weinig moeite met de gelijk geklasseerde tegenstander, en wist met een relatief makkelijke 6-4 6-3 overwinning TCFE naar een geruststellende 1-3 voorsprong te brengen na de enkels.
 
Nick moest voor de dubbels verstek geven en verkoos een broodje kroket op een trouwfeest in Nederland, en de toverdoos moest dus worden open getrokken om daar Steven Van Thuyne uit te halen.
 
Uit tactische overwegingen speelde Guy en Wim de eerste dubbel. Guy, meestertacticus, hield zich perfect aan het tactisch plan door te verliezen met 6-2 6-1, en evenaarde hiermee de prestatie van Nick vorige week. Wim stond er bij en keek er naar.
 
Toch een klein beetje druk op de schouders van Steven en Frederic... Deze speelden echter een perfecte wedstrijd en wonnen dan ook vrij makkelijk met 6-2 6-1.
 
Einduitslag 2-4, derde overwinning op rij, en hoog tijd om de plaatselijk Floreffe trappist te degusteren!!
 
En dan nu een nieuwe rubriek in de verslaggeving: Vraag van de week.
 
Waar speelde Justine Henin haar eerste WTA wedstrijd?
 
1) Tennisland Rebecq
2) Tennisland Machelen
3) Tennisland Zulte
 
Antwoorden kunnen per gele briefkaart verstuurd worden naar TCFE, tav Nic Geiregat. Onder de winnaars wordt een prachtige prijs verloot!!
 
Noteer 30-6 alvast in de agenda: onze heren ontvangen de Lommelse TC, een wedstrijd die bepalend kan zijn voor de eerste plaats in de poule. Supporters op post vanaf 14u!!
 
Comments