Nieuwsberichten‎ > ‎

Interclub volwassenen van start gegaan

Geplaatst 24 apr. 2012 10:56 door Webmaster TC For Ever   [ 1 mei 2012 03:53 bijgewerkt ]

 
 

De spits is er af, de nieuwe interclubcompetitie bij de volwassenen is afgelopen weekend van start gegaan. Tussen de koude wind en de regenbuien door zijn de meeste ploegen er in geslaagd hun (vaak kletsnatte) ontmoeting af te werken.

Op zaterdag hadden de H35-4 A (ploegkapitein Dirk Vandercruyssen) als enigen het genoegen als thuisploeg aan te treden op de vertrouwde terreinen van TCFE. Na de enkelwedstrijden was de stand 2-2, maar zij wisten beide dubbelwedstrijden te winnen (eentje in een spannende Matchtiebreak), en konden zo toch nog het laken naar zich toe trekken.

De H35-4 B (ploegkapitein Koen Baudelet) maakte de verplaatsing naar TC Malpertus (uit St-Niklaas), maar werd na 2 enkelwedstrijden uitgeregend bij een 2-0 achterstand. De overige ontmoetingen worden later op de week verder gezet, tenminste, als de weergoden dat toe laten.

De D4 (ploegkapitein Emmy Vandevoorde) trok dan weer richting Gantoise, inderdaad, in het mooie Gent(brugge). De dames moesten hun meerdere herkennen in het jonge geweld van gemiddeld 18. Na de enkels was er nog een sprankeltje hoop bij een 3-1 stand, maar de Gentse deernen trokken ook in de dubbels de lakens naar zich toe, met een 5-1 eindstand tot gevolg.

Onze D6 (ploegkapitein Vanessa Heyse) trokken naar het uiterste noorden van onze provincie en waren te gast bij De Zilveren Klomp uit De Klinge (St-Gillis-Waas). Eerste dame Ellen verloor zeer nipt in 2 sets, telkens na tiebreak. Ook de volgende enkelwedstijden werden nipt verloren. De uiteindelijke 5-1 nederlaag was een te zwaar verdict.

Op zondag 3 teams op TCFE.

Zowel de ploeg van kapitein Danny Verschueren (H6 A) als de ploeg van kapitein Geert Vandenberg (H7) , hadden het weerbericht goed in de gaten gehouden en wisten dat ze zo snel mogelijk de klus moesten klaren vooraleer de terreinen overspoeld zouden worden.

De H6 wonnen alle enkelwedstrijden tegen Oudenaarde, een mooie 6-0 en de wedstrijd gespeeld.

Bij de H7 was de stand na de enkels 5-1, en game over voor de bezoekers uit Hof Ter Burst.

Na een aantal hevige plensbuien en een pak werk verzet door de familie Geiregat om een paar terreinen terug bespeelbaar te maken (waarvoor dank!), werd het uiteindelijk 8-1 na de dubbels bij zowel de H6 A als de H7.

Ook het kersverse team van kapitein Jessy Geenens (H7 met 4 spelers) wist in hun allereerste interclubontmoeting ooit de zege thuis te houden, en stuurden de bezoekers uit Hamme met een duidelijke 5-1 naar huis. Van een droomstart gesproken voor dit team!

Iets minder goed verliep het onze D30-3 (ploegkapitein Hilde Vanhove) die op bezoek gingen bij Vlaskia (Dendermonde). Na een 3-1 achterstand na de enkels (wedstrijd gewonnen door Els), wisten de dames toch nog een punt uit de brand te slepen door beide dubbels op hun naam te schrijven. Proficiat hiervoor!

Tenslotte waren er de H6 B (ploegkapitein Bart Hoet) die afzakten naar Merelbeke. Merelbeke bleek echter een maatje te groot, en stuurde onze jongens met een 8-1 naar huis. Matthias wist de eer te redden door als 5de man zijn wedstrijd in 3 sets te winnen.

Volgende week treden ook de H35-2 en H45-3 voor de eerste maal aan op zaterdag, en op zondag gaan ook de H2 van start.

Supporters op post!!!

Comments