Nieuwsberichten‎ > ‎

Eindronde Jeugd

Geplaatst 9 jun. 2014 07:08 door Bert Dhondt   [ 9 jun. 2014 12:53 bijgewerkt ]Weer heel wat nieuwtjes betreffende de eindrondes in de jeugdinterclub. Een kort verslagje...
M9: 8ste finale van Oost-Vlaanderen

De M9 waren klaar voor hun eindronde, al wilden de weergoden hier een stokje voorsteken. Toch konden we rekenen op de binnenterreinen van onze vrienden in Gavere. Dankzij de hulp van Eric kregen we de terreintjes net op tijd klaar om  de ontmoeting te laten doorgaan. Lang leve de afplaktape, want een midi-terrein leggen op een ondergrond van zand en kunstgras is niet de ideale combinatie.
Dus konden Hanne en Mira starten aan hun 8ste finale. Hanne speelde tegen een meisje met fitte benen en een hele mooie techniek. Het beloofde dus een zware opdracht te worden, die we jammer genoeg niet wisten te winnen, ondanks een goede inzet. Gelukkig kan Mira de bordjes in evenwicht brengen met wederom een vlotte zegen, met heel mooi tennis!
De dubbel besliste dus alles en het werd een heuse thriller. De tegenstanders hadden wat last van concentratieverlies, maar we konden net echt doordrukken. Toch wonnen we met 4-2 de eerste set. De tweede set draaide uit op een T-break, ondanks een 2-0 voorsprong. Na hele spannende punten wonnen we uiteindelijk ook de tweede set met 7-4 in de T-break.

Dikke proficiat meisjes en ons avontuur gaat door! Volgende week iets frisser op de baan en nog ietsje scherper en we zien wel waar alles eindigt!

Supporters: nu woensdag 11/06 om 14u de kwartfinale in de For Ever!!!

M12/3: 8ste finale van Oost-Vlaanderen

Door de regen moesten we de ontmoeting verplaatsen naar de zaterdag. Runa maakte er een marathonmatch en won uiteindelijk in 3 sets na een heuse uitputtingsslag. Laura kon de overwinning al verzilveren en startte heel sterk met de winst van de eerste set. Vervolgens verloor ze een beetje de pedalen en verloor uiteindelijk in 3 sets.  Eva en Larissa kregen de moeilijke taak om de spannende dubbel te winnen. Helaas slaagden onze meisjes er niet in en ze waren dan ook heel teleurgesteld. Niet getreurd meisjes... de tornooien komen eraan en jullie hebben een heel mooi interclubparcours achter de rug!! Blijven spelen nu en we werken verder om in de toekomst nog verder te geraken!

J12/3 B: 8ste finale van Oost-Vlaanderen

Nathan en Bas trokken naar het verre TC Beckhand voor hun 8ste finale te spelen. Een tegenstander van bwie we weten dat ze steeds goede competitiespelers "produceren". Dit is jammer genoeg ook zo gebleven. De jongens stortten zich vol overgave in hun avontuur, maar we moesten onze meerderen erkennen. Toch een mooi parcours jongens, maar de tegenstander was deze keer te sterk. Alle hoop aan de andere kant van de tabel, voor de A-ploeg en we zien wel hoe we jullie onderling combineren. Alvast een dikke proficiat voor de voorbije prestaties!

J14/4: Halve finale van Oost-Vlaanderen

Het verhaal van onze jongens kon al niet meer stuk. Ze slaagden er reeds in om vanuit de 1/16de finales al op te rukken tot in de halve. Het was nu aan hen om als kers op de taart de finale te behalen. De jongens waren deze week weer herenigd, want Brent kwam er weer bij. Als team besloten we om de opstelling te behouden en Brent te sparen voor de dubbel. Arne startte als tweede man/jongen :) aan zijn wedstrijd met de nodige kalmte. De laatste weken speelde hij heel stevig en degelijk tennis en wist steeds zijn kalmte te bewaren. Na opnieuw een hele sterke wedstrijd won hij heel vlot met 6/1 en 6/1.
Elias had een hele nerveuse start en had wat last van de stress. De eerste set was dan ook verloren moeite, want hij speelde meerdere wedstrijden: tegen de tegenstander, tegen het publiek en tegen zichzelf. Deze oneerlijke strijd kon hij niet winnen. De tweede set wist hij zich stilletjesaan te herpakken en hij begon aan zijn remonte. Na een ongelofelijke ommezwaai won hij de tweede en derde set met 6/1.

Kippenvelmoment voor alle aanwezigen en vooral voor de trainer. We hebben het behaald en nu kan het avontuur niet meer stuk. De jongens 14 spelen de finale van Oost-Vlaanderen. TOPprestatie! Respect boys...

Supporters: Op zaterdag 28 juni gaat de finale door op TC Oudenaarde, tegen Oudenaarde zelf. Het uur van de finale wordt nog medegedeeld vanuit Tennis Vlaanderen. Wij houden jullie op de hoogte.


Dus, voor sommigen gaat het avontuur nog verder.... Supporters op post!!!!


Aanstaande woensdag trekken de J12 ook nog naar Tennis 2000, om daar hun 8ste finale te spelen!
Veel succes jongens!!!!
Comments