Nieuwsberichten‎ > ‎

Einde voorronde Nationale Interclub H35

Geplaatst 2 aug. 2012 06:11 door Webmaster TC For Ever   [ 2 aug. 2012 11:57 bijgewerkt ]

 
 
Op zaterdag 30/06 ontvingen onze nationale H35 de heren van de Lommelse TC.
Inzet was de eerste plaats en dus een gunstige loting voor de eindronde die in september van start gaat.
 
Dat er veel op het belang stond was bij onze heren goed doorgedrongen, en ze stonden dan ook op scherp.
 
Nick Van Lierde speelde een ongenaakbare partij en wist met magistraal tennis zijn tegenstander koudweg met 6-1 6-0 te verslaan.

Wim De Smet had het moeilijk in de eerste set en moest zich nipt gewonnen geven met 7-5. De diesel van de H35 was echter goed op dreef gekomen, en leidde al vlug in de 2de set met 4-1, toen zijn tegenstander jammer genoeg moest opgeven wegens kwetsuur. Wim had hem van het fiuurlijke kastje naar de letterlijke muur gestuurd, wat zijn tol eiste.
 
Ook Guy De Witte beet zich vast in zijn tegenstander en wist de eerste (lange) set binnen te halen tegen de hoger geklasseerde B-2/6, maar moest zich in de tweede set gewonnen geven met 3-6. In de derde set begaf hij het tegen de fysiek sterkere tegenstander, met een 0-6 verlies tot  gevolg.
 
Frederic Sodoyez had niet zijn beste dag, iets waar zijn tegenstander duidelijk geen genade mee had. Na een verdienstelijke match moest hij de overwinning toch aan de bezoeker uit Lommel laten, 6-2 6-1.
 
2-2 dus na de enkels, en gezien het regenweer werd besloten uit te wijken naar de binnenterreinen in Gavere.
 
Nick en Frederic namen de eerste dubbel voor hun rekening, maar al snel bleek dat de kwetsuur van de tegenstander van Wim in de enkels vrij ernstig was, waardoor de wedstrijd nog in het eerste spel gestaakt werd.
3-2 dus voor onze heren, wat meteen hen verzekerde van groepswinst!!
 
In de tweede dubbel namen Wim en Alexander Bekaert het op tegen de hoger geklasseerde tegenstanders. Na een goede wedstrijd trokken onze heren aan het korste eind, 7-5 6-3.
 
Hoe dan ook: deze 3-3 betekende dat onze heren als winnaar van hun reeks de voorronde afsloten, een zeer mooie prestatie in het eerste jaar nationale interclub!! Proficiat!!
 
De eindronde gaat van start op zaterdag 1/9 om 13u. Onze heren ontvangen de heren van Lambermont Verviers. Supporters op post!!
 
 

Comments