Nieuwsberichten‎ > ‎

Einde gewestelijke Interclub Volwassenen 2012

Geplaatst 11 jun. 2012 13:10 door Webmaster TC For Ever
De gewestelijke Interclub volwassenen 2012 zit er op.
 
Afgelopen donderdag hervatten onze D30-3 (team Hilde) hun onderbroken wedstrijd tegen 't Broeksen. In de laatste enkelwedstrijd wist Greta nog te winnen in een spannende 2de set, maar in de dubbels (die wegens regen werden gespeeld in Deinze) waren onze dames er aan voor de moeite. Toch een knappe collectieve prestatie, proficiat!
 
Op vrijdagavond moesten de H6a (team Danny) hun dubbels nog afwerken, en om zich te plaatsen moesten alle dubbels gewonnen worden na een 2-4 achterstand uit de enkels. De heren van La Gantoise waren er niet gerust in en hadden voor de gelegenheid 2 'gast'-dubbelaars opgeroepen voor de 2de dubbel. De eerste dubbel werd op mooie wijze gewonnen door Bjorn-Julio, maar in de 2de dubbel bleken de gasten te sterk, zeker in de eerste set. Meteen het einde van de wedstrijd, 3-5 voor La Gantoise. De derde dubbel werd niet meer gespeeld wegens niet meer bepalend, maar vooral wegens andere prioriteiten voor Vincent Boury die pas vader was geworden van Lise! Een dikke proficiat aan de kersverse papa en de mama, en aan broertje Liam!!
 
Op zaterdag waren onze H45-3 (team Michel) nog de enige hoop op een finaleplaats in 2012.
Het zag er in de 1ste set niet goed uit voor Patrick Thienpont, maar hij kon toch het laken naar zich toe trekken in 3 sets. Peter verloor (tegen de verwachtingen in) zijn wedstrijd, en men zag de bui al hangen boven TCFE. Dat was echter buiten Patrick Vanderbeken gerekend, die vriend en vijand verbaasde met een zeer mooie overwinning in 3 sets. Jan tenslotte vocht moedig tegen een tegenstander die 2 reeksen hoger geklasseerd was, maar moest toch zijn meerdere erkennen in 2 sets.
De dubbels waren dus bepalend, en gezien de 2 verloren sets in de gewonnen enkelspelen was de opdracht zeer eenvoudig: Beide dubbels winnen.
Dit bleek eenvoudiger gezegd dan gedaan, en met een tiebreak moesten Patrick-Geert toch hun partij uit handen geven, nadat kort daarvoor Peter-Patrick VDB al in een supertiebreak aan het kortste eind trokken.
 
We kunnen met veel genoegen terug kijken op deze editie van de gewestelijke Interclub Volwassenen, en wensen dan ook uitdrukkelijk namens het bestuur alle spelers en supporters te bedanken voor hun inzet en sportiviteit!
 
Dit betekent echter nog niet helemaal het einde van de Interclub 2012: Onze Nationale H35 (team Nick) zijn nog met de hun voorronde bezig (pas gestart in juni) en doen het daar schitterend!! Je kan hun wedstrijdverslagen ook op deze site terugvinden.
 
Comments