Historiek

TC For Ever is alom gekend in de Vlaamse tenniswereld. Het recreatieve karakter dat onze streek uitademt, is terug te vinden in de omgang en sfeer binnen de club. Zonder afbreuk te doen aan onze zucht naar succes, ligt de klemtoon van deze sportvereniging op het gezellige en familiale.

Kunt u zich hier ook in vinden? Lees dan gerust verder.

TC For Ever is een privé-club en is eigendom van de familie Geiregat - De Vogelaere.

De club werd opgericht in 1979 door Richard en Marcella, beiden ondernemers in hart en nieren. Getuige hiervan ook de welgekende kruidenierswinkel ‘For Ever’ tijdens de jaren '60-'70, waarvan onze clubnaam werd afgeleid.

Gestart op één terreintje (met de kantine in de garage van Marcela) bleek dit initiatief al vlug een voltreffer voor de buren. Een clubkampioenschap met meer dan 50 kijklustigen was geen uitzonderlijke situatie voor het nog jonge TC For Ever. 'Dat waren de dagen' horen we nu nog nagalmen.

Vrij snel werd uitgebreid naar de vijf terreinen waarover we vandaag beschikken. Een kantine bijbouwen was een peulschil voor de familie maar was tevens een noodzaak, zeker als je hun eigen telgen en vooral de clubleden een beetje kent.

Onze vijf terreinen, waarvan vier met verlichting, bieden de nodige accommodatie aan de meer dan 350 leden.
Zowel individuele leden als families, maar ook groepen collega's van ondernemingen uit de streek brengen samen tijd door op de club en participeren aan de verschillende activiteiten en evenementen.

Wij zijn aangesloten bij Tennis Vlaanderen waardoor u, als lid, automatisch verzekerd bent tegen gebeurlijke ongevallen.

 

Tennis

Op tennisgebied bieden wij een uitgebreide waaier aan:

Naast onze jaarlijkse clubkampioenschappen nemen wij ook deel aan de competitie, interclub genaamd. Door onze aansluiting bij de Tennis Vlaanderen, kunnen wij jaarlijks deelnemen aan deze onderlinge clubduels omstreeks april en mei.

De Dames spelen op zaterdagnamiddag met ploegen van minstens 4 personen competitief tegen andere Oost-Vlaamse clubs. Ook de Junior-Veteranen (35+) en Veteranen (45+) zijn actief op datzelfde moment en schuwen nadien het nachtleven niet.
 
Onze Herenploegen zijn dan weer actief op zondag in teams van 6 of 4. Zij koppelen het gezellige aan het competitieve, gezien zij de ganse zondag beschikbaar zijn. Daarnaast treden op zondagnamiddag ook onze "Dames 35" aan.

Interesse en ambitie? Neem contact op met ons. Meer informatie vind je ook terug onder de rubriek Competitie op deze website.

Ook de jongste leden kunnen met trots onze clubkleuren verdedigen. Afhankelijk van de leeftijd gaan hun wedstrijden door op woensdagnamiddag of op zaterdagvoormiddag.

Naast deze competitie kennen wij ook de recreatieve Vlaamse Ardennen competitie. Dit regelmatigheidscriterium werd eind de jaren ’80 in het leven geroepen door de kleinere tennisclubs in de Vlaamse Ardennen, om lager geklasseerde spelers aan een gezellige competitie te laten deelnemen.

Elk jaar organiseren wij begin augustus een Open tornooi waaraan elk Tennis Vlaanderen-lid kan deelnemen.
Sinds 2008 organiseren we ook een Open Jeugdtornooi dat doorgaat eind juni/begin juli.
Ook ons Open Dubbel Bubbel-tornooi dat op hetzelfde moment als het jeugdtornooi doorgaat en voor het eerst in 2011 werd georganiseerd, was met 150 deelnemers een schot in de roos!


Recreatieve ontspanning

Naast het tennis hebben onze andere activiteiten ook een speelse tint.
Als we spreken van een dropping, een quiz, de spaghetti-avond, een pyjama- of travestietentornooi, een Halloweentocht, het champagnepetanquetornooi, een Franse dag, een mountainbiketocht of een bezoek aan de champagnekelders, dan ruikt u al de gezellige sfeer waarvoor onze club garant staat.
Elk jaar valt er wel iets uit de bus, dus kom maar eens langs.